www.Vanzare-Masini.ro

Inmatricularea, Inregistrarea,radierea vehiculelor



Inmatricularea vehiculelor

  • La inmatriculare, proprietarii vehiculelor sau detinatorii mandatati ai acestora, cu exceptia vehiculelor noi, trebuie sa faca dovada certificarii autenticitatii sau a identificarii acestora de catre autoritatea competenta si atestarea faptului ca vehiculul nu este reclamat ca fiind furat din tara sau din strainatate.
  • Autovehiculele si remorcile se inmatriculeaza permanent sau temporar la autoritatea competenta in a carei raza teritoriala proprietarii isi au domiciliul, resedinta ori sediu.
  • Tramvaiele, troleibuzele, mopedele, masinile si utilajele autopropulsate utilizate in lucrari de constructii, agricole, forestiere, tractoarele care nu se supun inmatricularii, precum si vehiculele cu tractiune animala se inregistreaza de catre consiliile locale, care tin si evidenta acestora.
  • Autoritatea care efectueaza inmatricularea unui autovehicul sau a unei remorci elibereaza proprietarului sau mandatarului acestuia un certificat de inmatriculare conform categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, precum si placute cu numarul de inmatriculare. In cazul in care proprietarul vehiculului este o societate de leasing, este obligatorie mentionarea in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare si a datelor de identificare a detinatorului mandatat.
  • Autovehiculele se incadreaza in una dintre urmatoarele categorii: A, B, BE, C, CE, D, DE, Tr sau Tb ori in una dintre subcategoriile: A1, B1, C1, C1E, D1 sau D1E, iar tramvaiele, in categoria Tv.
  • Este interzisa punerea in circulatie a unui vehicul, inmatriculat sau inregistrat, care nu are montate placute cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare atribuite de autoritatea competenta ori daca acestea nu sunt conforme cu standardele in vigoare, precum si in cazul in care certificatul de inmatriculare sau de inregistrare este retinut, iar dovada inlocuitoare a acestuia este eliberata fara drept de circulatie sau termenul de valabilitate a expirat
  • Inmatricularea, inregistrarea sau atribuirea numarului provizoriu ori pentru probe a unui vehicul se anuleaza de catre autoritatea care a efectuat-o, daca se constata ca au fost incalcate normele legale referitoare la aceste operatiuni
  • In cazul pierderii, furtului, schimbarii numelui sau deteriorarii certificatului de inmatriculare sau de inregistrare, proprietarul vehiculului respectiv este obligat sa solicite autoritatii competente eliberarea unui nou certificat de inmatriculare sau de inregistrare, in conditiile stabilite de autoritatea competenta


Radierea vehiculelor:

  • Se poate radia un vehicul atunci cand proprietarul sau mandatarul acestuia doreste retragerea din circulatie a vehiculului si face dovada depozitarii acestuia.
  • Se poate radia un vehicul pentru schimbarea domiciliului, a resedintei sau a sediului proprietarului, pe raza de competenta a altei autoritati decat cea care a efectuat Inmatricularea sau Inregistrarea;
  • Se radiaza un vehicul la scoaterea definitiva din Romania a vehiculului respectiv.
  • Se realizeaza radierea din evidenta a vehiculelor indisponibilizate prin instituirea unui sechestru asigurator care se poate face in baza hotararii instantei de judecata, conform legii, de catre autoritatea care a efectuat inmatricularea sau inregistrarea.
  • Este interzisa circulatia pe drumurile publice a vehiculelor radiate din evidenta.
  • Vehiculele declarate, prin decizie a autoritatii publice locale, fara proprietar sau abandonate se radiaza din oficiu in termen de 30 de zile de la primirea deciziei respective.

Scoli de soferi

Protalul www.vanzare-masini.ro va deschide o pagina dedicata scolilor de soferi
Daca ai o scoala de soferi si vrei sa iti adaugi datele firmei tale pe acest portal nu ezita sa ne scrii pe adresa E-mail: contact@vanzare-masini.ro
Adaugarea firmei dvs pe portalul nostru se face Gratuit






www.Vanzare-Masini.ro

    Daca aveti sa ne spuneti ceva: contact@vanzare-masini.ro